понеділок, 3 грудня 2012 р.

Правила публікації творів у „Літературній гуральні”



Для тих, хто вже мав справу з доменом blogspot.com і веде там свій блог, це, зрозуміло, питань не викликає. Тому розповідаємо тим, хто не має блога на цьому домені.


  1. Заходимо за адресою http://litera-guru.blogspot.com/
  2. Зверху праворуч обираємо „Новое сообщение”.
  3. У графі для назви вказуємо ім’я та прізвище (саме в цій послідовності), ставимо крапку і вказуємо назву твору (бажано – з великої літери). Тобто отак: „Марина Іваненко. Дощ.” Капс (ДОЩ) недопустимий.
  4. Перед тим, як скопіювати текст у поле для нього, копіюємо його в „Блокнот” (.txt) (Пуск – Программы – Стандартные – Блокнот) і вже аж звідти копіюємо текст у поле для нього. „Блокнот” прибирає всі зайві символи, форматування, шрифти, білі поля і т д. Це робити обов’язково. Інакше адміністрації доведеться це робити замість вас.
  5. Жирний шрифт (чи то курсив) використовуємо лише для виділення окремих слів чи речень, якщо це бачиться необхідним.
  6. Додавання картинок. Оскільки домен blogspot.com безкоштовно надає нам лише 1Гб, додавати картинки безпосередньо у блог НЕ ДОЗВОЛЯЄТЬСЯ. Можна лише давати посилання на картинки зі сторонніх ресурсів – зовні нічого не зміниться, все виглядатиме так само, але ваші картинки не займатимуть місце безпосередньо в блозі. Як додавати картинки зі сторонніх ресурсів? Дуже просто. Обираємо опцію „Вставити зображення”. У полі, яке з’явиться, ліворуч обираємо „з URL-адреси”. На сторонньому ресурсі клікаємо по картинці правою кнопкою миші, обираємо „Копіювати посилання на зображення” і вставляємо це посилання („Вставте URL-адресу зображення тут”) у нашому блозі. Так, і ніяк інакше. Додаємо. Пересуваємо картинку таким чином, щоб вона була безпосередньо над текстом. Розмір зображення має бути „Средний”.  Детальніше – дивіться тут: http://litera-guru.blogspot.com/2012/11/blog-post_7390.html
  7. Перед тим як опублікувати твір, розставте теги. Для цього в полі редагування, з правого боку, знаходимо блок «Налаштування публікації». Обираємо розділ «Мітки», і тиснемо на нього. Якщо це ваша перша публікація, у пустому полі пишемо своє прізвище і ім’я, наступного разу просто знайдете свій особистий тег у переліку. Далі обираєте зі списку тег типу публікації: ПРОЗА, ВІРШІ, КРИТИКА ДИСКУСІЇ, НОВИНИ. Якщо бажаєте отримати детальні критичні відгуки на твір, додаєте тег – GRADUS, і до купи включаєтеся у нашу завзяту бавлянку.
  8. Натискаємо „Публикация”.
  9. Натискаємо „Просмотреть блог”.
 
Коментування творів

  1. Клікаємо на заголовок твору.
  2. Внизу під твором бачимо поле для коментаря. Пишемо коментар, натискаємо „Опублікувати”.
  3. Також у блозі є можливість не лише писати коментарі, а й відповідати на вже залишені. Для того, щоб це зробити, обираємо „Відповісти”. Далі – так само.


Надходження коментарів на e-mail:

Як зробити, щоб ваші коментарі надходили на ваш емейл, читайте тут:

Немає коментарів:

Дописати коментар